♥♥Just about what I have gone through every day... So it will remind me of my life path up until now... I want to express it with words... My small brain can’t afford to keep it all... The language may 'Campur2' because it’s my diary after all... who will cares anyway??? XD♥♥

♥♥Life not always happen like you have planned.. Everyday there will be surprises happening in your life.. Treasure it.. Appreciate it.. It may not always happen.. And maybe will not happen again..♥♥


Daisypath Friendship tickers

Sunday, February 26, 2017

Penat

Penat..
Kau tau kau penat
Kau lelah dan mau rehat
Kau rasa kau penat
Keluhan kau semakin berat
Minda menenang perasaan mencengkam
Kau tau itu bukan urusan kau
Kau pilih untuk mengambil tahu
Mengapa pilih untuk menyeksa jiwa?
Selamat malam bintang-bintang
Selamat malam perasaan
-pinkpink-
260217
1.20am

Saturday, February 25, 2017

Singgah

Sekali lagi datang singgah. Nak kabar dah ada telefon baru. Skin besar dan puas hati dengan fungsi telefon baru. Terima kasih kepada yang belikan telefon baru. 😆😘

Macam-macam ragam dan isu timbul semenjak dua menjak ni. Marilah bersama-sama mengambil iktibar daripada isu dan cabaran yang datang. Semoga terus diberikan peluang dan ruang untuk menjadi lebih baik.

Perlu mengaktifkan diri dengan aktiviti yang bermanfaat pada diri. Harap sedar diri, diri bukan lagi remaja tetapi berada di alam dewasa. ❤️💙💚💛💜

Saturday, February 11, 2017

Tahun Baru 2017

Setelah sekian lama senyap.

Pertama sekali, Selamat Tahun Baru 2017 dan Selamat Tahun Baru Cina.

Masih selesa menulis daripada berkata-kata.  Seperti sebelum ini.  Dengan menulis, hati merasa lebih tenang. Jika berkata-kata, mungkin akan menulis jiwa dan merasa sesal dengan tutur kata.  Maka,  menulis sembarangan sekadar menenangkan perasaan.

Tahun 2017. Umur semakin meningkat. Ada beberapa perkara yang perlu dilaksanakan pada tahun ini.

1. Kerjaya - berdasarkan komen pada penilaian hujung tahun lepas, masih banyak benda yang perlu ditingkatkan. Harus lebih proaktif dalam pekerjaan dan yakin dengan kemampuan diri.

2. Penampilan - bukan sekadar pemakaian/kekemasan, berat badan dan kesihatan juga harus dititikberatkan. Faktor usia juga membimbangkan.

3. Sikap - ada beberapa tabiat yang perlu diambilkira. Berfikir sebelum berkata, bertindak dengan waras dan teliti dalam kata-kata.

4. Hubungan - komunikasi perlu ditingkatkan. Jangan memendam perasaan. Teliti dalam hal-hal kecil agar tidak menjadi punca perbalahan.

5. Kewangan - perlu menilai semua keadaan kewangan dan memastikan agar simpanan secukupnya.

Itu adalah sedikit mengenai perkara yang harus dilaksanakan. Sudah lama tidak menyenaraikan azam tahun baru. Jadikan tahun ini lebih bermakna dengan matlamat jelas.

Selamat malam. Mimpi yang indah.  😉

p/s: Azam tahun baru coretan peribadi. 🤓

Tuesday, November 22, 2016

Promo Blog

Sedar tak sedar, dah lama tak update blog. Sebab tak banyak isu yang nak cerita. Isu tu banyak ja, tapi tak menyempat nak menaip bagai.

So, nak promote sikit blog member. Dia baru start nak buat blog. Cerita pengalaman travel dia. Di siap detailing kos dengan itinerary perjalanan. Sesiapa yang berminat, boleh la lawat blog dia.

Boleh klik kat link ni -->Vun Kaki Travel

memang tak banyak entri lagi, sebab dia baru nak start journey travel sana sini.

Selamat membaca!

Wednesday, November 9, 2016

Thank you

I got a new tablet PC. Asus Transformer 101. Thanks awak! Love you ❤❤❤

This is so convenient for me. Thanks again ❤❤❤

Tuesday, November 1, 2016

Rest day

Today I didn't go to work. This morning I feel like there's stone thumping my head. These few days, I've restless for unknown reason. Maybe it's my limit. My body and mind is too tired.

Skip that. Since I didn't go to work, I decided to sort my CIMB card at Jaya Shopping Centre. It's so convenient because we have Uber. 

My driver to there, Winnie, is a customer service for bank. We talked about how credit card actually made a lot of people bankrupt. They spent the money that they don't have. It's a good thing that the Central Bank have tightened their policy on this.

My transaction at CIMB is smooth too. They don't have a lot of customer so I managed to settle my card less than 10 minutes (plus the waiting). Walking around the shopping mall with less tgan RM50 in my pocket but I still bought a pair of nice jeans for RM30. Value buy!

I opt for Uber to go back. Got this Indian uncle driver that actually work as a bakery manager before went full time as Uber driver since January. We talked about the fuel price increase within this 2 month. It's absurb because tge world oil prices actually decreasing. Oh Malaysia! He is a nice man that actually concerned about my safety and ask me to be careful in this neighborhood. Thank you uncle. 

This happened within 2 hours today. I'm still worried about my work but I can't afford to collapse at this season considering the hectic of this month. It's a good rest and good day. I'm more energized to do my work tomorrow.

P/s: I need to manage my work and rest tine properly. My stress is quite severe. Hair falling like mad. I might become bald soon. 😭

Thursday, August 11, 2016

Pokemon-Go

Baru-baru ni, heboh semua dengan Pokemon-Go. 

Aku bukannya anti atau pro benda ni. Cuma aku rasa aku dah puas main dulu. Dulu-dulu habis rabak dompet semata-mata nak kumpul sticker bermacam-macam jenis. 

Kira macam ala-ala kitab gitu. Gigih usung ke hulu ke hilir. Nak lekat pun kemain cermat lagi. Takut nanti tak valid masa nak redeem. Hahahaha

Kepada semua yang gigih main Pokemon-Go tu, mohon berhati-hati. Jangan tak tengok jalan, jangan menyusahkan orang lain dan mohon jangan bash orang yang tak main. Tak payah nak gaduh atau bermasam muka dengan member yang lagi terer. Semoga berjaya menjadi Pokemon master dan semoga bermanfaat pada diri sendiri.

Setakat ni aku memang tak main lagi. Dah puas kot mengabdikan diri kumpul sticker dulu. So, tak payah nak heret aku ke dalam kancah korang. Aku memang tak ada hobi yang best selain tido. Dan kalau aku nak pickup hobi, bukan dengan main Pokemon-Go kot.

Selamat malam dan salam sayang daripada Jiggly Puff. ❤️