♥♥Just about what I have gone through every day... So it will remind me of my life path up until now... I want to express it with words... My small brain can’t afford to keep it all... The language may 'Campur2' because it’s my diary after all... who will cares anyway??? XD♥♥

♥♥Life not always happen like you have planned.. Everyday there will be surprises happening in your life.. Treasure it.. Appreciate it.. It may not always happen.. And maybe will not happen again..♥♥


Daisypath Friendship tickers

Saturday, February 11, 2017

Tahun Baru 2017

Setelah sekian lama senyap.

Pertama sekali, Selamat Tahun Baru 2017 dan Selamat Tahun Baru Cina.

Masih selesa menulis daripada berkata-kata.  Seperti sebelum ini.  Dengan menulis, hati merasa lebih tenang. Jika berkata-kata, mungkin akan menulis jiwa dan merasa sesal dengan tutur kata.  Maka,  menulis sembarangan sekadar menenangkan perasaan.

Tahun 2017. Umur semakin meningkat. Ada beberapa perkara yang perlu dilaksanakan pada tahun ini.

1. Kerjaya - berdasarkan komen pada penilaian hujung tahun lepas, masih banyak benda yang perlu ditingkatkan. Harus lebih proaktif dalam pekerjaan dan yakin dengan kemampuan diri.

2. Penampilan - bukan sekadar pemakaian/kekemasan, berat badan dan kesihatan juga harus dititikberatkan. Faktor usia juga membimbangkan.

3. Sikap - ada beberapa tabiat yang perlu diambilkira. Berfikir sebelum berkata, bertindak dengan waras dan teliti dalam kata-kata.

4. Hubungan - komunikasi perlu ditingkatkan. Jangan memendam perasaan. Teliti dalam hal-hal kecil agar tidak menjadi punca perbalahan.

5. Kewangan - perlu menilai semua keadaan kewangan dan memastikan agar simpanan secukupnya.

Itu adalah sedikit mengenai perkara yang harus dilaksanakan. Sudah lama tidak menyenaraikan azam tahun baru. Jadikan tahun ini lebih bermakna dengan matlamat jelas.

Selamat malam. Mimpi yang indah.  😉

p/s: Azam tahun baru coretan peribadi. 🤓

No comments:

Post a Comment