♥♥Just about what I have gone through every day... So it will remind me of my life path up until now... I want to express it with words... My small brain can’t afford to keep it all... The language may 'Campur2' because it’s my diary after all... who will cares anyway??? XD♥♥

♥♥Life not always happen like you have planned.. Everyday there will be surprises happening in your life.. Treasure it.. Appreciate it.. It may not always happen.. And maybe will not happen again..♥♥


Daisypath Friendship tickers

Sunday, November 18, 2012

bukan macam tapi memang KK

"Dia bilang macam di KK, ada di KK. Macam di KK. Aramai~"

ya, memang macam di KK. Tapi bukan KK-Kota Kinabalu tapi KK-Kuala Kedah. Yeehuu~ Selasa lepas pergi ke rumah Fiza di Kuala Kedah. Merasa jugak balik rumah kawan di USM. Balik kampung tu mungkin tidak kesampaian memandangkan suda memasuki tahun akhir di USM. Tapi tidak mengapa, balik rumah Fiza memang seronok. Merasakan suasana keluarga Fiza yang 'sempoi baq hang'. Hehehe.

Kita mula daripada pengenalan keluarga Fiza atau nama sebenar Nurulafiza. :) Keluarga dia terdiri daripada ayah, mak, kakak, abang, Fiza, dan adik perempuan. Mak dengan ayah dia sangat sporting. Kakak dia telah berkahwin dan menetap di KL (lokasi secara spesifik tidak dikenalpasti). Abang dia agak pendiam, mungkin juga segan dengan kehadiran saya. Adik perempuan dia pun sporting. Fiza? hurm, pasal dia ni tidak payah la cerita, geng setia di USM. ;) Hahahaha.

Malam pertama di rumah Fiza, tiada juga buat apapa. Tidur seja la. 

Hari berikutnya, bangun jam 10! Segan jugala bangun lewat di rumah orang, tapi ni memang kira awal la ni. Hahaha. Sarapan nasi lemak yang awesome! Tengok TV, meninjau orang memasak di dapur. Memandangkan ilmu memasak itu sangat kurang, mampu tengok jak la. Makan tengah hari yang sangat mengiurkan dan memang sedap! Bahagia betul makan masakan di rumah. :P Petang tu, lepas ayah dia balik dari kerja, kami pergi bersiar-siar. Jalan-jalan dalam kereta jak la. Lalu terminal Kuala Kedah (terus terasa mau pergi Langkawi), lepas tu jalan di kawasan bendang/sawah sampailah Gunung Keriang. Menarik. Kemudian pergi Alor Star, meronda-ronda. Balik rumah dan berehat. Makan malam? urgh, makan memang sentiasa lazat! Hahaha. Malam tu buat-buatlah rajin mau siapkan assignment, tapi harapan hampa, layan TV. Lupa pula sebut, ayah dia sangat lucu! Bukan lah lucu pelawak, tapi sangat spontan. Dan spontan tu yang buat perbualan sangat menarik dan mencuit hati. Cayalah ayah Fiza! ;)

Hari kedua di rumah Fiza, bangun jam 11! Ok, ini kes parah. Hahaha. Bahana tidur lewat. Dan sarapan jam 11.30am, rasa bersalah pula terbangun lewat. Sarapan, tiada komen selain sedap! Hahaha. Melepak di pusat beli belah, makan popcorn, makan McD, jalan sampai petang, dan balik rumah kepenatan. Jam 6pm, meronda kawasan kampung. Oh yeah! Tiada helmet, naik motor Fiza. Kalau merasa naik motor besar best juga, tapi nanti mata-mata yang memandang tidak puas hati pula. Lalu kawasan bendang dengan Kuala Kedah, sangat menenangkan! :) Malam pergi pasar malam, jalan-jalan cuci mata. Ayah Fiza memborong durian! *gelak sakan* Malam tu, saya tidak join makan malam, masih kenyang. Tapi? Durian tetap makan! hahahaha. Makan like a boss! Tidak ingat dunia sudah. Malam dipenuhi dengan sesi tengok TV. :P

Hari ketiga, hari terakhir. Mak dengan ayah Fiza cakap jangan balik dulu, ada kenduri keesokkan harinya. Tapi saya tetap berkeras mau balik. Perlu masa dan ruang untuk berada dalam bilik hostel. Pertama kali naik bas dari Kuala Kedah dan pertama kali naik Feri untuk ke seberang. 

P/S: biarpun nda sampai KK-Kota Kinabalu, KK-Kuala Kedah pun best juga. satu pengalaman menarik. terus terang memang kekok dengan family setting. standard la kalau tidak biasa duduk dengan family ni. Thanks Fiza! Sayang kat hang ketat2.. hahahaha. Nanti kalau ada kesempatan, pasti akan singgah lagi. :)

No comments:

Post a Comment